Frogtail

Frogtail


Frogtail är ett av Folkefinansgruppens varumärke som erbjuder små och medelstora lån utan säkerhet och med fokus på enkla och snabba utbetalningar. Långivaren står under Finansinspektionens tillsyn i Sverige och bedriver sin verksamhet från huvudkontoret i Stockholm.

Hos Frogtail gör du din ansökan enkelt och snabbt via dator, telefon eller surfplatta. Du kan låna mellan 1000 och 50000kr i upp till tre år så länge du uppfyller de grundläggande kraven:

  • Du ska minst vara 18 år gammal
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige
  • Du får inte ha några skulder hos kronofogden
  • Du ska ha en taxerad inkomst

Utöver dessa krav gör Frogtail en sedvanlig kreditprövning för att kontrollera att låntagaren har förmågan att betala tillbaka ett lån. Kostnaden för lånet utgörs av en personlig ränta baserad på individens privatekonomi och inte som hos många andra smslångivare där man utgår från en fast prislista. Detta kan såklart vara både en fördel och en nackdel beroende på låntagarens kreditvärdighet. På grund av den personliga räntan blir det också svårt att redovisa den slutgiltiga kostnaden. Man får helt enkelt utgå från de exempelräntor som frogtail tillhandahåller på deras hemsida. Fördelarna med Frogtail är bland annat att man jämförelsevis beviljar en hög andel lån samt att fokus ligger på snabbhet och enkelhet.

Mer info om Frogtail


Frogtail kreditkort

Frogtailkortet

Under 2017 kommer Frogtail att erbjuda ett kreditkort till sina kunder. Kreditkortet kommer precis som smslånen, att ha en personlig räntesats. Kortet fungerar precis som ett vanligt kreditkort med en beviljad maxkredit. Sedan är det upp till dig hur mycket av krediten som du vill nyttja. Du kan redan nu göra en "föranmälan" till kortet på Frogtails hemsida.