Monetti

Monetti


Monetti är en av veteranerna inom smslån och faktiskt den största aktören på den svenska marknaden. Företaget startade redan 2006, då under varumärket Folkia. Monetti är medlem i branschorganisationen SKEF vilket borgar för ett tryggt val av långivare. Utöver detta står Monetti givetvis under Finansinspektionens tillsyn. Monetti är en av de populärare långivarna på den Svenska smslånemarknaden och erbjuder lån på upp till 20000kr.

Ansökan hos Monetti är helt kostnadsfri och väldigt enkel. Du får besked direkt och du kan välja att göra din ansökan via internet, sms eller genom ett telefonsamtal. Precis som vid andra former av snabblån krävs ingen säkerhet för lånet. Däremot ska följande villkor mötas för att din ansökan ska gå igenom:

  • Du ska vara minst 18 år gammal
  • Du ska ha någon form av taxerad inkomst
  • Du ska vara folkbokförd i Sverige

Monettis kundtjänst har öppet alla dagar i veckan vilket innebär att du kan få lånet utbetalt även på helgerna. Ansökan kan göras alla dagar i veckan, dygnet runt. En betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för att få låna av Monetti så länge det bedöms att din kreditvärdighet överlag är tillräckligt god. För att säkerställa kundens kreditvärdighet har Monetti valt att använda andra företag istället för UC vilket ses som en fördel för många.

Monettis priser är konkurrenskraftiga, dock tillkommer uppläggningsavgift samt aviavgifter. Detta bör man ha i beaktande när man jämför Monettis erbjudande med andra långivare. Sammanfattningsvis kan man säga att Monetti är ett tryggt och säkert val av långivare, med generöst tilltagen kundtjänst samt förhållandevis prisvärt erbjudande.

Mer info om Monetti


SKEF

SKEF

Monetti är medlem i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening) vilka verkar för att säkerställa kvalitet och trygghet för de svenska snabblånekonsumenterna. Föreningen startades 2013 som ett samarbete mellan de största snabblåneföretagen i Sverige och har i dagsläget 16 medlemsföretag.