Risicum

Risicum


Risicum är en väletablerad långivare som erbjuder räntefria lån på upp till 10000kr för nya kunder. Företaget har funnits sedan 2005 och hör till en av marknadens största aktörer. Moderbolaget DFC Global Corp driver även systerbolaget Lånbutiken.se. Risicum är ett säkert och tryggt val av långivare då de är medlem i branschorganisationen SKEF.

Risicum erbjuder både vanliga konventionella smslån samt den nyare formen av snabblån, kreditkonto. Ett kreditkonto är en flexiblare typ av lån som oftast även blir något billigare än ett smslån. En av fördelarna med ett kreditkonto är att du endast behöver betala ränta på den förbrukade krediten och alltså inte på hela det beviljade beloppet. Har du Nordea eller Handelsbanken kan Risicum erbjuda direktutbetalning av lånesumman. Du kan även få ditt lån utbetalt under lördagar om du har någon av ovanstående banker. Följande krav ska uppfyllas för att Risicum ska bevilja ett lån eller kreditkonto:

  • Du ska vara minst 18 år gammal
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Du ska ha någon form av deklarerad inkomst

Risicum använder Bisnode istället för UC vid sina kreditbedömningar, vilket uppskattas av många då resultatet av undersökningen inte registreras. Risicums kreditkonto har ett medelbra pris jämfört med konkurrenterna och beviljar hög andel ansökningar enligt den statistik som vi har tillgång till.

Låneprocess

Att ansöka om ett lån hos Risicum är både enkelt och snabbt gjort via deras hemsida. Återkommande kunder har även möjlighet att ansöka om nytt lån via sms. Kreditkontovarianten är i de allra flesta fall att föredra över deras smslån vad gäller både pris och flexibilitet. Till det negativa hör att Risicum inte godtar att du har någon betalningsanmärkning.

Mer info om Risicum